Oude ambachten in De Locht

Print
Oude ambachten in De Locht

Ook de koperslager demonstreert z’n ambachtelijke vaardigheden.

Melderslo / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

In Museum de Locht in Melderslo kunnen bezoekers zondag 24 februari kennismaken met meer dan vijfentwintig ambachten . Vanaf 11.00 uur zijn alle deelnemers aan het werk. In de kapel op het terrein van De Locht verzorgen ‘2 dames en 1 piano’ een klassiek concertje.

Publiek kan die dag een educatieve rondgang maken langs onder andere de mandenmaker, koperslager, touwslager, klokkenmaker, boekbinder, bierbrouwer, letterdrukker, papierschepper, zilversmid en glazenier. Kinderen kunnen tevens papier scheppen en een eigen broodje bakken in het bakhuisje.

Aanvang 14.00 uur. Kaartjes (€5,-) online of aan de kassa op de dag van uitvoering. Openluchtmuseum de Locht aan de Broekhuizerdijk in Melderslo is open op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen