Basketbal: verwachte ruime nederlaag van BAL

Print
Basketbal: verwachte ruime nederlaag van BAL

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Basketball Academie Limburg (BAL) verloor zondag met 64-94 van Landstede Zwolle, de nummer twee van de ranglijst. De Weertenaren traden andermaal verzwakt aan.

Dit keer ontbraken Frerik Adriaans, Ivan Simic en Daan Rosenmuller wegens blessures en dat deed vooral veel pijn in het achterveld. Toch was BAL in staat om zich een kwartier lang kranig te verweren.

Sterke invalbeurt

Het kwam mede door een sterke invalbeurt van Tom Ackermans, tevens topscorer met zestien punten, zelfs met 18-14 aan de leiding. Tot 25-25 bleef de thuisclub in de wedstrijd waarna zich vooral het grote kwaliteitsverschil in de aanval openbaarde. Gekoppeld aan de grote problemen in het Weerter achterveld was dat een combinatie die funest was.

Waar BAL regelmatig open kansen liet liggen, schoten de Zwollenaren met scherp. Het werkte aan een hoog schotpercentage van uiteindelijk 57 procent. Verdeeld over alleen het tweede en derde kwart leverde dat maar liefst 63 punten op. Daarnaast was Zwolle zeer efficiënt in het verzilveren van de Weerter balverliezen.

Uiteindelijk scoorden de gasten daaruit 31 punten. Na een 36-49 ruststand had BAL in de tweede helft dan ook niets meer te vertellen. Vooral in kwart drie was het bijltjesdag (11-30). De slotfase was een formaliteit, hoewel BAL daarin minder balverlies leed dan in de rest van het duel, waardoor de marge niet nog groter werd.