Vinn Geraats jeugdprins van D’n Oeles uit Tegelen

Print
Vinn Geraats jeugdprins van D’n Oeles uit Tegelen

Het nieuwe jeugdtrio van D’n Oeles uit Tegelen. Afbeelding: Aneta Martens

Tegelen -

Vinn Geraats vormt samen met zijn adjudanten Keano Hermkes en Bram Smeets het nieuwe Oelesjeugdtrio.

Prins Vinn I (12) woont samen met zijn ouders Rob en Sandra en broer Milan op de Riethstraat in Tegelen. Adjudant Keano (11) is een zoon van Dennie en Marjan. Keano heeft een jongere zus Siëna en woont op de Zwanebloem. Adjudant Bram (12) woont op de Beekpunge samen met zijn ouders Paul en Ingrid, zusje Lisa en broertje Max.

Prins Vinn komt uit een echt vastelaovesnest. Zijn moeder Sandra treedt met Marco Vaessen in heel Limburg als het zangduo Sandra en Marco, vader Rob was adjudant bij de Steyler Soppers en De Beerpiëp, waar hij no steeds lid is van de Raad van Elf. Broer Milan (2016) en moeder Sandra (1988) maakten deel uit van het jeugdbruidspaar van de Boereraod. Zelf was Vinn net als adjudant Keano al eens adjudant bij Sportclub Irene, waar beiden ook voetballen in de JO13-1.

Adjudant Bram heeft de liefde voor vastelaovend evenmin van een vreemde. Opa Toën Smeets was jarenlang Oelesvors, opa Wim Beurskens was in 1987 Oeles-adjudant en vader Paul werd in 2015 uitgeroepen tot prins van Tegelen. Het gezin behoort tot vriendengroep Wie Laater Wie Zaater, die elf jaar bestaat. Bram speelt bij Sportclub Irene in de JO12-1.

De prins en adjudanten zitten op de Maasveldschool. Samen met hun dansmarietjes Lot en Isa gaan zij de jongste inwoners van het Oelesrijk voorop onder het motto ‘Lache, fiëste, zinge, weej gaon met uch deze vastelaovend sjpringe!’ Het jeugdtrio houdt zondag 24 februari vanaf 14.00 uur receptie in de kleine Haandertzaal.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →