Steins college gaat los

Het Steins college zingt een eigen carnavalslied in Nieuwdorp.

Het Steins college zingt een eigen carnavalslied in Nieuwdorp. © Rob Oostwegel

Hun toon achter de microfoon is doorgaans serieus maar zaterdag gingen burgemeester en wethouders van Stein helemaal los.

Eric van Dorst

Op de prinsenreceptie in Nieuwdorp brachten ze het in eigen beheer gemaakte Polonaise door Gemeinte Stein ten gehore.

De muziek werd geschreven door Ingo Jetten uit Stein en Äaron Steps uit Elsloo. Zij maakten ook de tekst, samen met wethouder Joep Ummels, zelf in 2014 prins van De Sajelaire in Elsoo.

Ummels won burgemeester Marion Leurs-Mordang al snel voor zijn idee als college in carnavalstijd met wat meer elan aan te treden bij gelegenheden als recepties, installaties en de sleuteloverdracht.

Door zich ludiek te presenteren wil het college dichterbij de inwoners staan. Uit het luide applaus na de eerste optredens kon worden geconcludeerd dat dit was gelukt.

Het resultaat van drie weken componeren, schrijven en repeteren viel zondag te beluisteren in Meers en tot carnaval ook nog in Berg aan de Maas, Urmond, Elsloo en Stein, waar de sleuteloverdracht plaatsvindt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee