Steins college gaat los

Print
Steins college gaat los

Het Steins college zingt een eigen carnavalslied in Nieuwdorp. Afbeelding: Rob Oostwegel

Stein / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Veldschuur / Catsop / Meers -

Hun toon achter de microfoon is doorgaans serieus maar zaterdag gingen burgemeester en wethouders van Stein helemaal los.

Op de prinsenreceptie in Nieuwdorp brachten ze het in eigen beheer gemaakte Polonaise door Gemeinte Stein ten gehore.

De muziek werd geschreven door Ingo Jetten uit Stein en Äaron Steps uit Elsloo. Zij maakten ook de tekst, samen met wethouder Joep Ummels, zelf in 2014 prins van De Sajelaire in Elsoo.

Ummels won burgemeester Marion Leurs-Mordang al snel voor zijn idee als college in carnavalstijd met wat meer elan aan te treden bij gelegenheden als recepties, installaties en de sleuteloverdracht.

Door zich ludiek te presenteren wil het college dichterbij de inwoners staan. Uit het luide applaus na de eerste optredens kon worden geconcludeerd dat dit was gelukt.

Het resultaat van drie weken componeren, schrijven en repeteren viel zondag te beluisteren in Meers en tot carnaval ook nog in Berg aan de Maas, Urmond, Elsloo en Stein, waar de sleuteloverdracht plaatsvindt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →