Zeven WK-tickets voor Limburgse hiphop-dansers

Print

Video: De Limburger

Maastricht / Itteren -

Zeven Limburgse hiphop-dansgroepen hebben een ticket verdiend voor het WK in de Verenigde Staten. Ze plaatsen zich zondag tijdens het hiphopfestival in Maastricht voor de mondiale eindronde, die in augustus plaatsvindt in Phoenix, Arizona.

In een zinderende, volle Auditoriumzaal in het MECC in Maastricht, maakte de internationale jury aan het begin van de avond de uitslag bekend. Er waren in totaal vijftien WK-tickets te verdelen, drie in elke categorie. Grote Limburgse winnaars werden de Urban School of Dance Art uit Maastricht en de dansschool van Benito Deane met vestigingen in Brunssum en Maastricht. Beiden mogen met drie teams afreizen naar de Verenigde Staten.

Urban School of Dance Art, het jonge bedrijf van Jennifer Romen die zelf drie keer Europees en Wereldkampioen werd, mag met Oxykidz (derde prijs in de junior divisie), Oxygen (eerste bij de minicrew) en USDA (2e in de megacrew-divisie) naar het WK.

Benito Deane zag zijn team Fearless tweede worden in de junior-divisie en Young Lions derde en Relics tweede in de zogeheten Varsity-divisie. De Heerlense dansschool HFC wist één WK-plek te veroveren. In de categorie minicrew werd het HFC-team derde.

Aan de kwalificatiewedstrijden van Hip Hop International Netherlands namen vandaag 42 dansteams uit heel Nederland deel. De Eindhovense dansschool C-FAM scoorde het beste en mag met vijf teams naar de WK-finale.

Zeven WK-tickets voor Limburgse hiphop-dansers
Ruim veertig dansteams streden zondag in Maastricht voor een ticket naar het WK Hip Hop in de Verenigde Staten. Foto: Luc Lodder

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →