Monsteroverwinning voor ijshockeyers van Eaters

Print
Monsteroverwinning voor ijshockeyers van Eaters

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

De ijshockeyers van Microz Eaters hebben met speels gemak gewonnen van Antwerp Phantoms in de BENE-League. In ijshal Glanerbrook in Geleen werd het zondagavond liefst 11-0.

Vanaf de allereerste seconde was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Antwerpen, dat zich aanvankelijk kranig weerde. Eaters kreeg kans op kans, maar de Belgen, laagvlieger in de BENE-League, hield stand. Tot aan de vijftiende minuut, toen Nick Verschuren de ban brak door op aangeven van Lars van Sloun de 1-0 binnen te schieten. In het restant van de eerste periode liep Eaters uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong, door treffers van Van Sloun en wederom Verschuren.

Razend tempo

De tweede periode vertoonde een gelijk spelbeeld als de eerste. Antwerpen wist een kwartier lang een tegentreffer te voorkomen, waarna Van Sloun raakschoot voor Eaters. Luca Heutmekers bepaalde de eindstand van het tweede bedrijf op 5-0. In de laatste periode, met de debuterende Sander Kösters als goalie, liep Eaters in razend tempo verder weg bij Antwerpen. Doelpunten van Mitch Koumans (2x), Lukasz Bartak, Jord Smit en opnieuw Verschuren (2x) hielpen Eaters aan een monsterscore. De teller stopte bij 11-0.

Eaters springt door de overwinning naar de tweede plaats in de BENE-League. Volgende week staat het laatste duel in de reguliere competitie op het programma voor de Geleense formatie.