Foutje: Forum voor Democratie gebruikt Duitse kerk op Limburgse verkiezingsposter

Print

Forum voor Democratie banner - 18 feb 2019 (bron: NOS Journaal). Video: De Limburger

Maastricht / Itteren -

Op het Limburgse campagnemateriaal van Forum voor Democratie staat de ‘dom van Limburg’ afgebeeld. Een imposante kerk, alleen niet gelegen in deze provincie, maar in Duitsland, in het stadje Limburg an der Lahn.

In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen hield Forum voor Democratie zaterdag in Den Haag een ledendag. In het Tweede Kamergebouw waar de bijeenkomst plaatsvond, had de partij banners neergezet met daarop prominent voor elke provincie een eigen bekend landmark. Bij de beeldselectie voor Limburg lijkt echter iets mis te zijn gegaan. Op de betreffende banner is de dom van Limburg te zien. Een bekende kerk. In het Duitse Limburg an der Lahn.

Sarcastisch

Op Twitter verschijnen, nadat de banner prominent in beeld was tijdens het NOS-journaal, inmiddels een hoop sarcastische reacties. ‘FvD wil Nederland blijkbaar weer onderdeel van Duitsland maken’, schrijft Molly Quell. ‘Dol op Limburg. Aan de Lahn’, schrijft een ander. Voormalig D66-raadslid Leo Schouten uit Leudal plaatst: ‘Dat krijg je, als je niet geworteld bent in Limburg.’

Foutje: Forum voor Democratie gebruikt Duitse kerk op Limburgse verkiezingsposter
De domkerk in Limburg an der Lahn. Foto: iStock

Propaganda

De Limburgse lijsttrekker Ruud Burlet is zich nergens van bewust, blijkt uit zijn reactie. Hij zegt uit te zullen zoeken wat er misgegaan is. Kamerlid Theo Hiddema, tevens lijstduwer in Limburg, kan ook geen reconstructie leveren. „Ik heb me niet beziggehouden met dit soort propaganda-zaken. Maar laat ik het zo zeggen: met mijn topografische kennis was ik niet op het idee gekomen om deze kerk af te drukken.”

Kritiek

Het is niet voor het eerst dat er kritiek is op de provinciale activiteiten van Forum voor Democratie. De verkiezingsprogramma’s laten nog altijd op zich wachten. Lijsttrekkers geven tot op heden geen interviews en de kandidatenlijsten zijn opgevuld met landelijke kopstukken, zoals in Limburg dus Theo Hiddema.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen