Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Een triomf uit de armeluiskeuken

Konijn associëren veel Limburgers met knien in ’t zoer. Dit is ook een gerecht met konijn dat uit het diepe zuiden komt. Van Italië. Uit de hak om precies te zijn. Een triomf uit de zogeheten armeluiskeuken.

De eerste kennismaking met Puglia of Apulië, zoals het in goed Nederlands heet, is voor een liefhebber van Italië die gewend is aan Toscane, Marche en Umbrië even schrikken.

Apulië is plat, niet glooiend. Dit is de hak van Italië. De naam van de streek is afgeleid van het Latijnse apluvia. Zonder regen. Puglia is droog, warm, plat en, wordt weleens gezegd, lelijk. De streek heeft inderdaad niet de ansichtkaartenschoonheid van bijvoorbeeld Toscane, maar compenseert dat door ruwheid, de magische eeuwenoude ...