Golfclub Echt-Susteren: extra AED-apparaat in buitengebied

Print
Golfclub Echt-Susteren: extra AED-apparaat in buitengebied

Wethouder Marian Bruijsten-van de Berg en voorzitter Lilian Obers-Huizinga plaatsten de nieuwe AED. Afbeelding: Golfclub Echt-Susteren

Susteren / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

Dankzij de medewerking van Golfclub Echt-Susteren is het buitengebied in de gemeente weer een AED-apparaat rijker.

Op initiatief van Ger Limbourg en Peter Tilburgs werd door de golfclub contact gezocht met Stichting Hart voor Echt-Susteren, die al ruim tien jaar het netwerk beheert van de AED-apparatuur in de gemeente. Vanwege het grote ledenaantal van de golfclub en de vele gasten die regelmatig komen golfen in Susteren, vond het bestuur het wenselijk dat ook een reanimatie-apparaat voorhanden zou zijn bij de golfclub.

De meerwaarde werd nog groter toen de familie Peters van MiniCamping HommelHof zich bij het initiatief aansloot. In goed overleg besloten werd het AED-apparaat niet op het terrein van de club te hangen, maar in de openbare ruimte nabij de Minicamping. Daardoor is dit apparaat ook openbaar beschikbaar.

Wethouder Marian Bruijsten-van de Berg mocht samen met voorzitter Lilian Obers-Huizinga de officiële handeling verrichten bij het plaatsen van het apparaat. In haar korte toespraak wees wethouder Bruijsten op het levensbelang van deze apparaten en sprak waarderende woorden aan het adres van de golfclub. Immers niet alleen de leden van de club, maar ook andere recreanten en omwonenden in het buitengebied kunnen geholpen worden bij een hartstilstand. Voorzitter Ed Montforts van Hart voor Echt toonde ingenomen met het initiatief van de Golfclub.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen