Benzinedief in Roermond boort gaatjes in tank auto’s

Print
Benzinedief in Roermond boort gaatjes in tank auto’s

In de Roermondse buurt Muggenbroek is een bezinedief actief. Afbeelding: Istock

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

In de Roermondse buurt Kapel-Muggenbroek is een benzinedief actief.

De man, die zaterdagnacht op heterdaad werd betrapt maar wist te ontkomen, boort gaatjes onder de auto in de benzinetank. Een bewoner van de buurt hoorde zaterdagnacht een raar geluid toen hij nabij een parkeerplaats liep. Het bleek afkomstig van een accuboormachine waarmee de dader, die half onder een auto lag, in de weer was. Toen de politie arriveerde, was de man gevlogen.

‘Levensgevaarlijk’ Roermonds raadslid Wilbert Dekker, die in dezelfde buurt woont, was medio vorige week de pineut. Zijn echtgenote ontdekte de gaatjes in de benzinetank van hun auto pas toen ze in Venlo wilde tanken. „De benzine spoot eruit”, zegt Dekker. „Levensgevaarlijk. Het tankstation heeft meteen de brandweer gebeld. Die heeft de boel afgezet en een bepaalde stof op de gelekte benzine gegooid om de brandstof te absorberen.” Volgens Dekker heeft het grapje hem 135 euro gekost. „En dan heb ik nog een kunststoftank waarvan ze de gaatjes konden dichtplakken.” Dekker heeft net als de andere gedupeerden aangifte gedaan.

Een woordvoerder bevestigt dat de politie zaterdagnacht ter plekke is geweest. Volgens hem komt deze methode van benzinediefstal vaker voor, „maar het is al een tijdje rustig geweest.”