Appartementen

Disco The Apollo sluit definitief haar deuren

Print
Disco The Apollo sluit definitief haar deuren

Foto van The Apollo uit vervlogen tijden. Afbeelding: Bart Coenders

Helden / Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

The Apollo in Helden gaat dicht. Na carnaval sluit de disco haar deuren definitief. Eigenaar Stephan Jansen wil het gebouw slopen en er appartementen bouwen.

Door de aanwezigheid van Apollo en Palladio (voorheen Kubke) had Helden lange tijd een grote aantrekkingskracht op jongeren in de regio. Bij Apollo kwam de jeugd vanaf zestien jaar. Als ze rond de twintig was, stak ze in groten getale de Molenstraat over om naar Palladio te gaan.

De disco’s hebben het al langer lastig. Velen zijn inmiddels gestopt of failliet gegaan. Palladio moest vorig jaar de handdoek in de ring gooien. Nino Venezia uit Tegelen heeft het gekocht en er met Club Ultra nieuw leven ingeblazen.

Geen heil

Apollo-eigenaar Jansen verwacht niet dat een nieuwe investering zoden aan de dijk zal zetten. „Ik zie geen heil meer in de discotheek.” Bij gebrek aan bezoekers zijn „de vierkante meters niet rendabel”. Het roer gaat om. De disco gaat tegen de vlakte. ’t Café blijft wel.

Jansen heeft bij de gemeente Peel en Maas een principeverzoek ingediend om op die locatie appartementen te mogen bouwen. „De kans is groot dat het goedgekeurd wordt.” Wethouder Rob Wanten (CDA, Wonen) zegt dat het gemeentebestuur de aanvraag nog moet beoordelen.

Hoogtijdagen

Apollo, gevestigd aan het Mariaplein in hartje Helden, ontstond in 1904 als café. De familie Aerdts breidde in 1937 uit met een zaal. Die veranderde in een disco en beleefde in de jaren tachtig en negentig haar hoogtijdagen. Theo Aerdts, kleinzoon van de oprichter, verkocht het bedrijf in 2002 aan Stephan Jansen.

In een bericht op Facebook schrijft Stephan Jansen dat met carnaval - „als Apollo the place to be is”- het afscheidsfeest van de roemruchte disco wordt gevierd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen