Vijf vragen aan prins Ruud I van de Drake uit Beesel

Print
Vijf vragen aan prins Ruud I van de Drake uit Beesel

Prins Ruud I en adjudant Niek. Afbeelding: Patrick Aspers

Beesel / Reuver -

Het zijn de hoogtijdagen voor de prins. We vragen hem het hemd van het lijf. Vandaag: Ruud I van Deuzen van de Drake uit Beesel.

Je wordt terzijde gestaan door slechts één adjudant. Maar dat is zeker niet de minste, toch?

“Beter één hele dan twee halve, haha. Nee, zonder dollen. Ik heb de beste adjudant van dit seizoen aan mijn zijde, en dat is niemand minder dan mijn jongere broer Niek. Hij is overigens niet alleen mijn broer, maar ook mijn beste kameraad. We doen veel samen. Dit jaar regeren we samen over het Drakerijk in Beesel. Een droom die uitkomt.”

Vastelaovend wordt binnen het gezin Van Deuzen met een hoofdletter geschreven, nietwaar?

“Met een heel grote en sierlijke hoofdletter zelfs. De dolle dagen hebben een speciale plek binnen ons gezin. De muziek speelt daarin een grote rol. Niek is lid van de Drakekapel, mijn ouders Jac en Leonne zijn beiden lid van joekskapel Mazes Mina en ook bij zus Lienke stroomt het roodgeelgroene bloed door de aderen.”

Je bent eigen baas. Heb je jezelf de komende weken extra verlof gegeven?

“Dat leek me wel een goed idee inderdaad. Met name bij de maandagen heb ik in de agenda een groot rood kruis gezet. Na een weekend vol gas geven is de maandag een ideale dag om even bij te komen en puin te ruimen.”

‘Neet verzake, mer fieës make!’

“Met dat motto zwaaien we dit seizoen de scepter over de Drake. Wij houden wel van een feestje en laten geen gelegenheid voorbij gaan. Juist met de vastelaovend worden de mooiste herinneringen gemaakt. De rest van het jaar is het leven al serieus genoeg.”

Komt er dit jaar, naast de vastelaovend, nog een feestje?

“Wel meer dan een mag ik aannemen. Maar het belangrijkste feest hopen ik en mijn verloofde Evelien in juni te vieren. Dan verwachten we ons eerste kindje. Daar kijk ik echt enorm naar uit. Prins én vader worden in één jaar, ik ben een heel gelukkig mens.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen