Aanmelddagen voor voortgezet onderwijs: ‘Wat kies jij?’

Print
Aanmelddagen voor voortgezet onderwijs: ‘Wat kies jij?’

Naar welke school ga jij volgend jaar? Afbeelding: LVO Weert

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Kinderen uit groep 8 van de basisschool maken dit schooljaar samen met hun ouders een keuze voor een school voor voortgezet onderwijs. De scholen van LVO Weert bieden een breed onderwijsaanbod. Aanmelden op één van de scholen van LVO Weert kan op maandag 11 en dinsdag 12 maart van 19.00 tot 21.00 uur.

Leerlingen die in het schooljaar 2019-2020 starten met vmbo-basis, vmbo-kader, het Praktijkonderwijs of de zesjarige techniekopleiding kunnen zich aanmelden op Het Kwadrant. Aanmelden voor mavo (inclusief mavo technologieroute), tweejarige brugklas mavo-havo, havo (inclusief havo-tto) kan op de Philips van Horne. Aanmelden voor atheneum (inclusief atheneum-tto) en gymnasium (inclusief gymnasium-tto) op Het College Weert.

Aanmelden op het BRAVO! College Cranendonck kan voor de vierjarige mavo, de eerste twee leerjaren van vmbo-basis, vmbo-kader en atheneum en de eerste drie leerjaren van de havo. Tijdens de aanmeldavonden kan men leerlingen tevens aanmelden voor schoolspecifieke extra’s zoals Sportline, het Technasium of het Tweetalig Onderwijs.

Aanmelden KOERS

Leerlingen kunnen zich ook aanmelden voor KOERS (mavo-havo-atheneum). De aanmelding voor KOERS vindt plaats op Het College. Er geldt geen maximum aan het aantal inschrijvingen voor KOERS. Alle leerlingen die zich aanmelden, worden ook daadwerkelijk bij KOERS geplaatst. Ook Het Kwadrant biedt voor de BK-leerlingen volgend jaar KOERS aan. Aanmelden voor KOERS-Het Kwadrant kan tijdens de reguliere aanmeldavonden op Het Kwadrant zelf. Het minimale aantal aanmeldingen is 18 leerlingen. Bij te veel kandidaten wordt op basis van loting een keuze gemaakt.

Vakmanschapsroute/zesjarige techniekopleiding BRAVO! College

Het Cranendonckse bedrijfsleven, BRAVO! College, Kr8tig, gemeente Cranendonck, Vocaal en het OCC hebben de handen ineengeslagen. Met het oog op de realisering van een duurzame industrie campus METALOT zijn de voorbereidingen in volle gang voor de ontwikkeling van innovatief techniekonderwijs onder de vlag van het BRAVO! College. Een en ander is nog afhankelijk van interne besluitvorming. We hopen u op korte termijn te kunnen berichten dat leerlingen van de niveaus basis, kader en mavo zich voor het schooljaar 2019-2020 kunnen aanmelden voor deze vakmanschapsroute/6-jarige techniekopleiding op het BRAVO! College.

Benodigde documenten en aanmeldformulier

De leerling wordt geacht zelf bij de aanmelding aanwezig te zijn. Voor het aanmelden zijn de volgende documenten nodig:

•Een kopie (voor- en achterkant) van een geldig identiteitsbewijs van de leerling.

•Het BSN-nummer van de leerling.

•Adviesformulier VO van de basisschool.

•Het ingevulde aanmeldformulier (www.lvo-weert.nl)

Locaties

•Het Kwadrant - Thornstraat 7, Weert

•Philips van Horne – Herenstraat 298, Weert

•Het College Weert - Parklaan 1a, Weert

•BRAVO! College Cranendonck – Jan van Schoonvorststraat 1, Budel

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje