Camelot

Appartementencomplex naast stadskantoor Venlo

Print
Appartementencomplex naast stadskantoor Venlo

Het appartementencomplex komt naast het stadskantoor van Venlo. Afbeelding: gemeente Venlo

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Er zijn vergevorderde plannen voor de bouw van een appartementencomplex pal naast het stadskantoor in Venlo. Dat bevestigen alle betrokken partijen.

Initiatiefnemer is Janssen de Jong Projectontwikkeling. Over de realisering van het project is het bedrijf in gesprek met de gemeente. Janssen de Jong hoopt dit jaar een akkoord te bereiken en volgend jaar te bouwen.

Studenten en starters

Het complex verrijst aan de Veilingstraat, deels bovenop de parkeergarage van het stadskantoor. Het voorziet in 70 appartementen voor alleenstaanden en starters en 30 appartementen voor studenten. Het gebouw krijgt een eigen binnentuin, dakterras en bewaakte fietsenstalling.

Het is de bedoeling dat het complex wordt overgenomen door Camelot Europe. Het vastgoedbedrijf gaat de appartementen verhuren.

Camelot is tevens leegstandsverhuurder. Het bedrijf is door de gemeente Venlo ingeschakeld om leegstaande panden op het Kazerneterrein in Blerick antikraak te verhuren. Onder tientallen bewoners is „paniek” uitgebroken omdat ze uit de gebouwen moeten vertrekken.

Opheldering

Dat meldt althans voorzitter Corina Brouwers van stichting Ons Fort, dat eveneens gevestigd is op het terrein. In een brief aan de gemeente vraagt ze om opheldering. Ze vindt het vreemd dat mensen moeten vertrekken terwijl er geen plannen voor het terrein zijn nadat de vorige zijn afgeblazen.

Een woordvoerster van Camelot legt uit dat het bedrijf leegstaande panden tijdelijk verhuurt. Het gaat om panden die niet geschikt zijn voor bewoning, maar voor een korte periode kan het nog. Omdat het vorige plan voor het Kazerneterrein niet doorgaat, is van tijdelijke bewoning geen sprake meer. Camelot heeft de ‘huurovereenkomst’ met 37 bewoners om die reden opgezegd.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje