Provinciale Statenverkiezingen

Forum voor Democratie herstelt blunder en haalt Duitse kerk van Limburgse poster

Print
Forum voor Democratie herstelt blunder en haalt Duitse kerk van Limburgse poster

Na een ledenvergadering zaterdag kwam de fout in het campagnemateriaal aan het licht. Afbeelding: ANP

Na de commotie over de Limburgse verkiezingsposters van Forum voor Democratie waarop een kerk in Duitsland staat afgebeeld, heeft de partij het campagnemateriaal aangepast.

Forum voor Democratie herstelt blunder en haalt Duitse kerk van Limburgse poster
De nieuwe poster Foto: Forum voor Democratie

Op de nieuwe poster staat op verzoek van Kamerlid en lijstduwer Theo Hiddema de Maastrichtse Sint Martinuskerk afgebeeld. Die kerk ligt in de wijk Wyck, waar Hiddema een huis heeft en kantoor houdt. „U kunt zich voorstellen dat er een schokgolf door de partij gegaan is, toen wij deze fout op het spoor kwamen”, zegt hij over het Limburgse campagnemateriaal. „Als lijstduwer heb ik me er persoonlijk mee bemoeid en mijn volle gewicht in de strijd geworpen. Met dit als resultaat.” Op de nieuwe poster staat de Sint Martinuskerk afgebeeld met daarbij de woorden durf dynamiek daadkracht.

Lees ook: Foutje: Forum voor Democratie gebruikt Duitse kerk op Limburgse verkiezingsposter

Bij een ledendag in Den Haag zaterdag had de partij banners neergezet met daarop voor elke provincie een eigen bekend landmark. Bij de beeldselectie voor Limburg bleek echter iets mis te zijn gegaan. Op de poster was de ‘dom van Limburg’ te zien. Een imposante en bekende kerk, die alleen niet in deze provincie staat maar in de Duitse stad Limburg an der Lahn.

Forum voor Democratie herstelt blunder en haalt Duitse kerk van Limburgse poster
De domkerk in Limburg an der Lahn. Foto: iStock

Op sociale media verschenen, nadat de banner prominent in beeld was tijdens het NOS-journaal, een hoop sarcastische grapjes en reacties.

Forum voor Democratie banner - 18 feb 2019 (bron: NOS Journaal). NOS

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen