Politie tast in het duister over ‘schietpartij’ in Heerlen

Print
Politie tast in het duister over ‘schietpartij’ in Heerlen

Afbeelding: De Limburger

Heerlen / Hoensbroek -

Het onderzoek naar de ‘schietpartij’ die in de nacht van zondag op maandag plaatsvond in de Hofstraat in Heerlen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. Dat laat de politie weten.

De politie kan zelfs niet met zekerheid zeggen of er geschoten is. „Er is rond middernacht een ruit ingegooid met een klinker”, laat een politiewoordvoerder weten. „Daarop zijn de bewoners naar buiten gegaan, waarna ze een paar mensen zagen wegrennen. De aanleiding van die ingegooide ruit is onbekend.”

Getuigen

Dat er melding van een schietpartij is gedaan, kwam omdat getuigen verklaarden schoten gehoord te hebben. „Maar onderzoek heeft niet uitgewezen dat er daadwerkelijk geschoten is”, zegt de woordvoerder. „Ook is er voor zover wij weten niemand gewond geraakt. We tasten in deze zaak in het duister.”

Burgernet

Even voor middernacht werd de buurt in Vrieheide/De Stack opgeschrikt door het incident. De politie verspreidde daarop een burgernetbericht waarin werd opgeroepen uit te kijken naar 3 personen. Het gaat om twee mannen en één vrouw, van wie één man een witte broek met rode bies droeg. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht en het onderzoek wordt voortgezet, laat de politie weten.