Arbeidsmigranten behalen certificaat ‘Nederlands als tweede taal’

Print
Arbeidsmigranten behalen certificaat ‘Nederlands als tweede taal’

Een aantal ‘geslaagden’ met hun certificaat. Afbeelding: Gemeente Peel en Maas

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

94 arbeidsmigranten ontvingen donderdag 14 februari het certificaat ‘Nederlands als tweede taal’. Dit hebben ze behaald dankzij het succesvol doorlopen van een cursus Nederlands die niet alleen gericht is op de taal, maar ook op Nederlandse maatschappij, arbeidscultuur, integratie en loopbaanontwikkeling.

Arbeidsmigranten die wonen of werken in Peel en Maas kregen de cursus via de gemeente aangeboden als tweede taal. De cursus bestond uit veertig lessen in twintig weken. Een nieuwe ronde van de cursus is vandaag gestart. Door de Nederlandse taal snel onder de knie te krijgen, kunnen arbeidsmigranten zich makkelijker zelf redden in het dagelijks leven. Het is belangrijk op de werkvloer, maar ook bij zaken als een doktersbezoek of tijdens een oudergesprek op school. De taallessen zijn onderdeel van een breder project om arbeidsmigranten in de regio kansen te bieden door te stromen op de arbeidsmarkt. Een aantal van de deelnemers krijgt na deze taalcursus een talentenscan. Ook wordt bekeken of diploma-erkenning voor sommigen mogelijk kan zijn.

Aan de cursus nemen ook arbeidsmigranten uit de gemeenten Horst aan de Maas, Venray en Venlo deel. Voor deelname was een kleine eigen bijdrage verschuldigd.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje