In coma geraakte tiener bevalt onverwacht van gezonde baby

Print
In coma geraakte tiener bevalt onverwacht van gezonde baby

Ebony Stevenson met haar ‘verrassingsbaby’ Elodie. Afbeelding: BBC

Een Britse tiener die in coma raakte nadat ze naar bed ging met hoofdpijn, werd vier dagen later wakker en ontdekte toen dat ze tijdens haar ‘slaap’ was bevallen van een baby. Dat meldt de BBC.

De achttienjarige Ebony Stevenson uit Oldham had geen idee dat ze zwanger was toen ze zich niet lekker voelde en naar bed ging. Nadat ze een aantal epileptische aanvallen had gekregen, belde haar moeder het alarmnummer en werd ze overgebracht naar een ziekenhuis. Daar ontdekten de artsten dat Ebony in verwachting was. Vanwege de epileptische aanvallen moesten de dokters een urgente keizersnee uitvoeren om de baby ter wereld te brengen.

Dubbele baarmoeder

Ebony bleek een dubbele baarmoeder te hebben, een zeer zeldzame aandoening. Een van de twee baarmoeders bleef gewoon menstrueren, in de andere groeide de baby, bijna verscholen tegen de rug van de moeder, die daardoor niets opmerkte en ook geen ‘buikje’ kreeg. Evenmin had ze last van de bekende ochtendmisselijkheid, die vele zwangere vrouwen zo dwars kan zitten.

De studente sportfysiotherapie werd op 6 december wakker uit haar coma en hoorde toen pas dat ze was bevallen van een baby van bijna 3,5 kilo. ,,Het was overweldigend, om het zachtjes uit te drukken’’, vertelt Ebony tegen de BBC.

Surrealistisch

,,Mijn baby zien was zo surrealistisch. Het voelde alsof ik buiten mijn lichaam trad. Ik was bang dat ik geen band met mijn dochter zou hebben omdat ik geen tijd heb gehad om me op haar komst voor te bereiden en er in mijn hoofd mee bezig te zijn, maar ze is echt fantastisch. Het was heel verwarrend toen ik haar voor het eerst in mijn armen had en ook wel eng. Maar het was een prachtig moment’’, zegt Ebony over haar ‘verrassingsbaby’, die ze Elodie heeft genoemd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen