Prins Sjaak I is voorganger van Vastelaovesclub Gries en Wies vanne Eghte

Print
Prins Sjaak I is voorganger van Vastelaovesclub Gries en Wies vanne Eghte

Prins Sjaak I, hier geflankeerd door Thei en Marij. Afbeelding: Zorgcentrum De Eghte

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

Al heel lang wordt in verzorgingstehuis De Eghte vastelaovendj gevierd door jong en oud samen. Wat nog ontbrak was een naam voor de organisatie van de lokale vastelaovendactiviteiten. Vanaf nu wordt een en ander georganiseerd door Vastelaovesclub Gries en Wies, bijgestaan door de ‘wieze raod’ en Prins Sjaak (Giesberts) I.

Prins Sjaak I, wonende in de Eghte, is op de Houtstraat geboren op 9 juni 1959 als zoon van Harie en Lies Giesberts. Prins Sjaak is liefhebber van bijna alle kleuren, zoals rood en wit, maar blauw liever niet. Hij is sterspeler bij de spellenavond op de dinsdag en is de legendarische ex-uitbater van café ’t Brandpunt. Tevens is hij de gangmaker en organisator van de jaarlijkse barbecue bij de koersbalgroep op vrijdagmiddag. Hij was oppermachtig met het versieren van de buitengevel van zijn café en daarmee een voorbeeld voor alle andere cafés in het rijk van de Aester Sjaelen Uul. Zijn lijfspreuk is ‘Mit Sjaak oet Pej in de Eghte vaorop komptj ederein d’r weer baove op’. De receptie is op donderdag 21 februari van 14.45 tot 16.15 uur in restaurant ‘De Platz’ in de Eghte.