Bouckaert trekt nieuwe harde sanering Roda

Print
Bouckaert trekt nieuwe harde sanering Roda

Het Parkstad Limburg Stadion. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven -

Roda JC gaat opnieuw keihard bezuinigen. En dat moet voorlopig gebeuren zonder nieuwe algemeen directeur. De man die bij de snoeioperatie het voortouw neemt is Karel Bouckaert, die vertrekt als voorman van de G7.

Bouckaert gaat een deel van de taken van Harm van Veldhoven voor zijn rekening nemen. Van Veldhoven is sinds afgelopen zomer naast technisch directeur ook tijdelijk actief als algemeen directeur. Die dubbelfunctie blijft hij voorlopig uitoefenen. De bedoeling is Van Veldhoven nu meer tijd krijgt om zich op technisch vlak te laten gelden.

Kandidaten

De G7, een groep lokale ondernemers die namens clubeigenaar Frits Schrouff de club aan het saneren is, is al een tijd op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Meerdere kandidaten, onder wie zorgbestuurder Jos Merx en oud-Roda-voetballer Johan de Kock, waren in beeld. Uiteindelijk wist het ondernemersgezelschap om verschillende redenen niemand te benoemen. Sommige kandidaten werden niet door alle geledingen binnen de club gesteund, anderen besloten uiteindelijk zelf niet hun vingers aan de klus te willen branden. Het streven blijft om later dit jaar alsnog een nieuwe directeur te vinden.

Zware operatie

Afgesproken is nu dat Van Veldhoven nog tot de zomer aanblijft als algemeen directeur. Bouckaert gaat hem in ieder geval tot 1 augustus ondersteunen en zal voornamelijk de nieuwe reorganisatie voor zijn rekening nemen. Roda zal de begroting terugschroeven van de huidige 6,5 miljoen euro naar een bedrag van zo’n 4,5 miljoen. Een zware operatie, aangezien de club op de huidige begroting al een groot bedrag tekort komt. Binnen Roda wordt het dan ook als onvermijdelijk gezien dat er bij de nieuwe saneringsronde opnieuw ontslagen zullen vallen.

Beluister hier de voetbalpodcast van De Limburger: