Cameratoezicht Nieuwstadt weer verlengd

Print
Cameratoezicht Nieuwstadt weer verlengd

De granaat in Echt wordt onschadelijk gemaakt. Afbeelding: Archief De Limburger/Jan Paul Kuit

Nieuwstadt / Echt -

De permanente politiecamera die sinds december is geplaatst op Aan de Linde in Nieuwstadt, blijft vooralsnog staan.

De camera werd geplaatst na de vondst van een granaat in de voortuin van Bandidos-kopstuk Harrie Ramakers. Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren kondigde daarop een noodverordening af waardoor preventief gefouilleerd kon worden in een deel van Nieuwstadt. Ook het uiterlijk tonen van motorclubemblemen werd verboden. Deze verordening werden na een maand weer ingetrokken evenals verkeersremmende maatregelen in de straat. De camera bleef echter staan. Volgens een woordvoerder van de gemeente zorgt de camera ervoor dat de rust gehandhaafd blijft. „In overleg met de politie is besloten de camera voor onbepaalde tijd te handhaven. Wel wordt per maand bekeken of deze maatregel nog nodig is.”

Cypresstraat

Ook de camera op de Cypresstraat in Echt, waar vorige maand een granaat in de tuin van de buren van een Bandidoslid werd gelegd, blijft naar alle waarschijnlijkheid staan. Hierover wordt komende vrijdag besloten. „Als er verder geen nieuwe aanleiding voor is, wordt wel de noodverordening in het gebied rond de Cypresstraat ingetrokken”, zegt de gemeentewoordvoerder.

Het onderzoek naar de granaten is volgens de politie nog volop gaande.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →