Prins die zichzelf heeft uitgeroepen, merkt niets van kritiek

Print
Prins die zichzelf heeft uitgeroepen, merkt niets van kritiek
Sevenum / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Kronenberg / Evertsoord -

Op social media is er kritiek op Joep Rooyakkers, de oud-vorst van Dun Ezelskop die zichzelf heeft uitgeroepen tot 6x11 jubileumprins van zijn vereniging. In de echte wereld merkt Joep II daar helemaal niets van.

Gefotoshopte staatsieportretten van de hoogheid uit Sevenum. Met teksten die kritiek spuien op de voormalige vorst van Dun Ezelskop die nu als jubileumprins Joep II de vastelaoveskar in het dorp mag trekken. ‘Carnaval in de tent nao une prins van nag gin vief cent’, luidt een voorbeeld van de digitale huisvlijt die rondgaat. Een andere tekst rept van een prinsenreceptie waar amper mensen op af komen.

„Ik heb weinig gemerkt van kritiek op mijn prinsschap”, zegt Joep II zelf. „Ik zit amper op social media en heb al die anonieme uitingen ook écht niet gezien. Bij mijn prinsenreceptie, afgelopen zondag, was het stampvol. Eigenlijk zou de receptie van 14.11 uur tot 16.11 uur duren. Om half zeven stonden we nog handen te schudden.”

Gemor

Dat er veel kritiek op zijn uitverkiezing zou zijn, daar merkt de prins in de echte wereld niets van, zegt hij. „Er is altijd wel gemor over de prins. De inwoners van Sevenum zijn nu eenmaal kritisch. Maar tegen mij zegt niemand dat ik geen prins had moeten worden. Al zou ik dat liever hebben dan anoniem iets roepen op het internet. Er zijn wel mensen geweest die vroegen of ik niet beter een jaartje had kunnen wachten. Eerst mijn taak als vorst neerleggen en dan prins worden. Maar ik heb er nu 22 jaar bij Dun Ezelskop op zitten. Ik was van plan om er na dit seizoen mee te stoppen. Dit is een prachtige afsluiting want echt, ik krijg alleen maar leuke en positieve reacties.”