Bestuurder Pinkpop-crash wordt vervolgd, ook voor het doorrijden na het ongeval

Print
Bestuurder Pinkpop-crash wordt vervolgd, ook voor het doorrijden na het ongeval

Afbeelding: ANP

Heerlen / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Hoensbroek - De 35-jarige Danny S. uit Heerlen, die na Pinkpop een groep festivalbezoekers aanreed, wordt vervolgd voor het veroorzaken van de aanrijding met letsel als gevolg en het doorrijden na de crash. Het OM vindt dat hij onvoorzichtig of onoplettend heeft gereden.

De rechtszaak zal waarschijnlijk rond de zomer plaatsvinden. 

Bij de aanrijding op de Mensheggerweg in Landgraaf kwam vorig jaar Gilles Boux de Casson uit Heerlen om het leven. Drie anderen raakten raakten in een coma. Zij zijn aan de beterende hand, en revalideren nog. Danny S. raakte het groepje, dat na afloop van Pinkpop 's nachts op de weg zat. De bestuurder zou hen te laat gezien hebben.

Lees ook: 'Er was geen enkele aanleiding om te denken dat er een gek aan zou komen rijden'

S. reed aanvankelijk door na het ongeluk, maar meldde zich later alsnog bij de politie. ,,Hij werd nietsvermoedend plots opgeschrikt door de aanrijding die zich vervolgens voltrok. Hij heeft niet kunnen ingrijpen”, luidde de verklaring van S.’s advocaat. Over de snelheid waarmee hij reed, is nog niets bekendgemaakt. Volgens het OM had hij geen alcohol in zijn bloed.


Het bestelbusje dat bij de aanrijding betrokken was. - Foto: ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen