Studenten met foodtruck naar evenementen in en rond Maasduinenregio

Print
Studenten met foodtruck naar evenementen in en rond Maasduinenregio

Studenten van ROC De Leijgraaf gaan op tour langs evenementen in de kop van Noord-Limburg, Noord-Brabant en Duitsland. Afbeelding: gemeente Bergen

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Studenten van ROC De Leijgraaf in Cuijk gaan de komende twee jaar met een foodtruck evenementen in de gemeenten Bergen, Gennep, Boxmeer en Cuijk en de Duitse evenknieën Goch en Weeze af.

Dat gebeurt in het kader van het grensoverschrijdende project Dynamic Borders. De zes gemeenten willen met het project samen thema’s als arbeidsmarkt, toerisme en agrofood oppakken.

Dat laatste thema komt met het initiatief van De Leijgraaf tot uiting. Studenten gaan hapjes samenstellen van Duitse en Nederlandse lokale producenten uit de zes gemeenten. Het moet laten zien welke kwalitatief hoogstaande producten er allemaal zijn. De gerechten worden vanuit een foodtruck op evenementen verkocht.

Dit jaar gaat het om vier evenementen: Gocher Street Food Frühling (9 maart), NK Maasheggenvlechten in Oeffelt (10 maart), Mud Masters Obstacle Run in Weeze (11 mei) en Cuijk KeiGoed (16 juni). Ook in 2020 zal de foodtruck aansluiten bij 4 evenementen.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje