Koffiebar in bedrijfswoning van bronsgieterij Grathem

Print
Koffiebar in bedrijfswoning van bronsgieterij Grathem

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Grathem -

Bronsgieterij Custers in Grathem krijgt van het college van B en W van Leudal toestemming om in één van de twee bedrijfswoningen een koffiebar te starten.

Met de koffiebar wil de bronsgieterij koffie, thee en lunches verzorgen voor bezoekers van het bedrijf, maar ook voor wandelaars en fietsers die gebruikmaken van het knooppuntennetwerk en op die manier het bedrijf aan de Veldstraat passeren.

Bestemmingsplan

De gemeente Leudal ziet in het toestaan van de bar een manier waarop ‘een stuk extra beleving’ aan de bezoekers kan worden geboden. Volgens de gemeente kan de bar, die 25 zitplaatsen zal tellen, toegestaan worden doordat er binnen het bestemmingsplan buitengebied mogelijkheden zijn voor zulke initiatieven.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen