Geen zonnepanelen op optochtloods

Print
Geen zonnepanelen op optochtloods

Afbeelding: ANP

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

Zonnepanelen plaatsen op de nog te bouwen optochtloods in Urmond is geen optie. Dat heeft het Steins college de raad laten weten.

De meerkosten van een dakconstructie die de extra last kan dragen wegen niet op tegen het verwachte stroomverbruik. Bovendien zal het zonlicht worden belemmerd door bomen die niet gekapt mogen worden.

In de loods gaat het Augst Cultuurfestival wagens bouwen voor de jaarlijkse praalstoet. Ook andere gebruikers als carnavalsverenigingen kunnen er terecht. Het college verwacht dat de loods eind mei in gebruik genomen wordt.

Binnenkort start de aanleg van een ontsluitingsweg en er wordt nog gewerkt aan een exploitatieovereenkomst met de stichting Oogstdankfeest Berg aan de Maas.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen