Pop-up museum van Naturalis komt naar Weert

Print
Pop-up museum van Naturalis komt naar Weert

Tegel eruit, plant erin. Afbeelding: pr-bureau Blyde

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Om aandacht te vestigen op het belang van groen voor de biodiversiteit komt het pop-up museum Naturalis zaterdag 16 maart naar de Intratuin in Weert.

Intratuin en Naturalis zijn vandaag een landelijke campagne gestart om aandacht te vragen voor biodiversiteit. De Intratuin in Weert is een van de vijf vestigingen in Nederland waar het mobiele museum van Naturalis, het natuurhistorisch museum in Leiden dat tot na de zomer gesloten is vanwege een verbouwing, op bezoek komt. Museum en tuincentrum willen mensen stimuleren tegels in hun tuin te vervangen door groen omdat insecten en vogels hier baat bij hebben maar ook omdat het op een natuurlijke manier voor verkoeling zorgt in de tuin. Daarom krijgen klanten van alle Intratuin-vestigingen zaterdag 23 maart in ruil voor een tegel twee planten gratis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen