Blunder ladingdieven: geen buit én vrachtwagen kwijt

Print
Blunder ladingdieven: geen buit én vrachtwagen kwijt
Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Een kraak van een groep ladingdieven op een parkeerplaats langs de A67 bij Venlo ging in de nacht van maandag op dinsdag anders dan ze gepland hadden. De dieven werden op heterdaad betrapt en kregen al snel een groep truckers achter zich aan.

Een Oekraïense chauffeur die in zijn truck op de parkeerplaats lag te slapen werd rond 00.30 wakker omdat hij zijn vrachtwagen heen en weer voelde schudden. In zijn buitenspiegel zag hij hoe een vijftal mannen bezig was om de lading van zijn truck over te laden in een kleinere vrachtwagen.

Schreeuwen

De trucker stapte meteen uit en begon hard te schreeuwen om zijn slapende collega’s wakker te maken. Daarop sloeg één van de dieven hem op de hand met een stuk ijzer.

Blunder ladingdieven: geen buit én vrachtwagen kwijt
Foto: Politie

Ondertussen waren ook enkele andere vrachtwagenchauffeurs uit hun cabines gekomen. Daarop sloegen de dieven op de vlucht. Twee van hen gingen er te voet vandoor, terwijl de andere drie probeerden weg te rijden in hun vrachtwagen. Dat mislukte echter omdat een Poolse collega van de vrachtwagenchauffeur in de tussentijd de uitgang van de parkeerplaats had geblokkeerd met zijn truck.

De dieven keerden hun vrachtwagen en reden snel naar de andere kant van de parkeerplaats. Daar lieten ze hun voertuig, inclusief de al overgeladen lading, achter. Vervolgens verdwenen zij ook te voet in de duisternis.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de zaak en is nog op zoek naar de daders. Inmiddels is vast komen te staan dat de achtergelaten vrachtwagen van valse kentekenplaten was voorzien.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje