Pastoor Jos van der Ven (57) in Blerick overleden

Print
Pastoor Jos van der Ven (57) in Blerick overleden

Pastoor Jos van der Ven in 2015, tijdens zijn laatste week als pastoor van Arcen, Lomm en Velden. Afbeelding: Lé Giesen

Blerick -

De in Reuver geboren pastoor Jos van der Ven is maandagavond op 57-jarige leeftijd overleden. Hij was sinds 2015 pastoor van de parochies in Blerick, Hout-Blerick en Boekend.

Volgens diaken Wiel Hendrix van de Blerickse parochiefederatie was de pastoor net weer thuis in de pastorie in Blerick. Daar was Van der Ven herstellende van een hartinfarct, waarvoor hij begin vorige week met spoed naar het ziekenhuis werd vervoerd.

Van der Ven was van 2000 tot 2015 pastoor van de parochies in Arcen, Lomm en Velden. Daar begon hij als 37-jarige als pastoor. In een interview met De Limburger aan de vooravond van zijn overstap naar Blerick zei Van der Ven: „Ik was de eerste pastoor voor drie parochies die altijd een eigen pastoor hadden gehad. Het was duidelijk dat de parochies samen verder moesten. Uiteindelijk zijn ze naar elkaar toe gegroeid.” Van der Ven kreeg een late roeping. „Geloof speelde bij ons thuis wel een rol, maar we waren niet heel kerkelijk. De roeping kwam in militaire dienst. Pas op mijn 23ste koos ik voor het seminarie.” Van der Ven kreeg te maken met het onttrekken van kerkgebouwen aan de eredienst. „Daar ben je geen pastoor voor geworden, maar het hoort wel bij deze tijd. Maar in een parochie draait het uiteindelijk niet om pastoor, maar om de kerk en Christus,” zei Van der Ven in 2015.

De uitvaart voor pastoor Van der Ven is zaterdag om 10.30 uur in de Antoniuskerk in Blerick. Een dag eerder wordt hij daar opgebaard en kunnen parochianen vanaf 18.00 uur afscheid nemen. Aansluitend is er een avondmis voor de overleden pastoor.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen