Video: Brandweerman wordt onwel bij blussen van grote uitslaande brand

Print

Brand Tegelen 19 februari 2019 (Bron: David Dunnaway). Video: De Limburger

Tegelen -

De brandweer is dinsdagavond uitgerukt voor een uitslaande brand in meerdere bedrijfspanden in Tegelen. Twee mensen raakten gewond en een brandweerman werd onwel.

De brand brak even na zeven uur uit in een bedrijfspand aan de Steenweg. De brandweer rukte meteen met meerdere teams uit om het vuur te blussen. Er werd opgeschaald naar zeer grote brand en ook een traumahelikopter werd opgeroepen, maar deze kon onverrichter zake terug.

Drie mensen werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Twee personen raakten gewond bij de brand. Daarnaast werd een brandweerman onwel tijdens het blussen.

Lees verder onder de foto.

Video: Brandweerman wordt onwel bij blussen van grote uitslaande brand
Foto: Laurens Eggen

Drie bedrijfspanden zijn in vlammen opgegaan. Het gaat om een veevoedersbedrijf, een schildersbedrijf en een bakkerij. Een naastgelegen lasbedrijf lijkt bespaard te blijven door inzet van de brandweer. De vlammen sloegen metershoog uit de daken en er kwam veel rook vrij.

Uit metingen van de brandweer blijkt dat er geen asbest is vrijgekomen. Toch raadt de veiligheidsregio mensen in de omgeving van de brand aan om ramen en deuren te sluiten en eventueel de ventilatie uit te zetten, als ze last hebben van de rook. ‘Rook is namelijk nooit gezond’ , klinkt het op Twitter.

Als gevolg van de brand reden er geen treinen tussen Reuver en Venlo. Arriva zette vervangend busvervoer in. Inmiddels is het treinverkeer weer hervat. De oorzaak van de brand is onbekend.

Video: Brandweerman wordt onwel bij blussen van grote uitslaande brand
Een brandweerman raakte onwel tijdens het blussen. Foto: Track’88
Video: Brandweerman wordt onwel bij blussen van grote uitslaande brand
Foto: Track’88

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen