Bandenspanning meten tegen files op A67

Print
Bandenspanning meten tegen files op A67

Afbeelding: Rene Manders

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Sevenum / Helden -

Rijkswaterstaat wil met een speciaal systeem de bandenspanning van vrachtwagens op de A67 tussen Venlo en Eindhoven gaan meten. Problemen met lekke banden zijn oorzaak van veel fileleed op die weg, blijkt uit onderzoek.

De ‘slimme’ maatregel is een van de dingen die Rijkswaterstaat op korte termijn wil doorvoeren. Ook wordt de oprit bij Asten richting Eindhoven aangepast, net als de afrit Helden vanuit Venlo en de afrit Sevenum vanuit Eindhoven.

Dat blijkt uit de voorkeursbeslissing die minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Derde rijbaan

De grootste ingreep die de minister aankondigt is het maken van een derde rijbaan tussen Eindhoven en Geldrop, en het doortrekken van de invoegstrook bij Geldrop tot aan knooppunt Leenderheide. Zo ontstaat ook een soort derde rijstrook richting het knooppunt, waardoor het verkeer beter moet doorstromen. Verder wordt de weg voorbereid voor een eventuele verbreding in de toekomst tussen Asten en Geldrop.

De plannen worden vrijdag officieel ter inzage gelegd zodat mensen er op kunnen reageren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen