Drie bedrijven verwoest, twee mensen uit brandend pand gered in Tegelen

Print

Brand Tegelen 2 19 februari 2019 (Bron: David Dunnaway). Video: De Limburger

Tegelen -

Bij de grote uitslaande brand aan de Steenweg in Tegelen zijn dinsdagavond drie bedrijven in vlammen opgegaan.

De brand woedde in een pand, waarin vier bedrijven gevestigd waren. Een veevoedersbedrijf, een schildersbedrijf en een bakkerij gingen in vlammen op. Een lasbedrijf kon door inzet van de brandweer worden behouden.

Lees ook: Nuchtere reacties na grote brand Tegelen: ‘Beter je bedrijf dan je huis’

Gewonden

De brand brak rond even na zeven uur uit en vrijwel meteen werd door hulpdiensten groot opgeschaald. Twee mensen konden door brandweerlieden uit het brandende pand gehaald worden. Zij zijn met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een brandweerman werd getroffen door zogenaamde hittestuwing. In dat geval stijgt de lichaamstemperatuur erg hard, doordat het lichaam de warmte niet meer af kan voeren. Hij werd daardoor onwel en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees ook: Video: Brandweerman wordt onwel bij blussen van grote uitslaande brand

Het treinverkeer werd tussen Reuver en Venlo stilgelegd, maar is inmiddels hervat. Arriva zette in de tussentijd vervangend busvervoer in. Bij de brand kwam veel rook vrij. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten en eventueel de ventilatie uit te zetten. Volgens metingen van de brandweer is er geen asbest vrijgekomen. Wel zijn er roetdeeltjes in de omgeving terechtgekomen. Deze deeltjes zijn ongevaarlijk voor de gezondheid, en kunnen met water weggespoeld worden.

Drie bedrijven verwoest, twee mensen uit brandend pand gered in Tegelen
Foto: Track’88