Audi roept duizenden auto’s terug wegens brandgevaar

Print
Audi roept duizenden auto’s terug wegens brandgevaar

Afbeelding: Audi

Audi roept 21.000 auto’s terug vanwege gevaar voor een mogelijk brandstoflek bij de motor. Door de lekkende brandstof kan er brand ontstaan.

De mogelijke lekkage wordt veroorzaakt door een defecte afdichting in de injector-rails. Het gaat in totaal om acht modellen die tussen 2013 en 2018 van de band liepen. Om hoeveel auto’s het gaat in Nederland wordt momenteel uitgezocht door importeur Pon, zo meldt Automotive Online.

Oververhit

Vorig jaar riep Audi ook al wereldwijd ongeveer 1,2 miljoen auto’s en SUV’s terug. Toen ging het om de elektrische koelvloeistofpomp die oververhit kon raken, waardoor de wagens in brand zouden kunnen vliegen. Afgelopen maand riep Volvo eveneens auto’s terug vanwege een mogelijke brandstoflekkage.

Daarnaast loopt er voor Audi een recall voor ruim 25 duizend Audi’s A6 en A7 van de bouwjaren 2015 tot 2018. Deze auto’s hebben verboden software aan boord die het uitlaatgas nabehandelingssysteem uitschakelt. Deze auto’s krijgen een software-update voor het motorstuurapparaat. Ook van deze actie is nog niet bekend wat de gevolgen voor Nederland zijn.