SV Simpelveld viert eeuwfeest

Print
SV Simpelveld viert eeuwfeest

Roda jaargang ‘94-’95 komt, met trainer Huub Stevens, op bezoek bij het jubilerende SV Simpelveld. Afbeelding: EPA

Simpelveld / Bocholtz / Huls -

SV Simpelveld bestaat op 1 juni precies honderd jaar. Deze mijlpaal wil de voetbalclub niet ongemerkt voorbij laten gaan. Van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni is het complex van de SV de feestlocatie, waar het jubileum wordt gevierd.

Het feestweekend begint op Hemelvaartsdag met een DJ-Event. De avond wordt geopend door Stanley Stones uit Eys. Verder staat Rowen Reecks op het programma. Dit multitalent uit Simpelveld heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een carrière opgebouwd. Vervolgens zal Nigel Lakefield het stokje overnemen. De afsluitende act is van De Morello Twins uit Wijlre.

Roda JC

Vrijdag 31 mei staat de vereniging centraal. Na de receptie ter gelegenheid van het jubileum en de jubilarissen van de vereniging, wordt een opmerkelijke wedstrijd gespeeld. Een team van (oud-) SV spelers zal het gaan opnemen tegen Roda JC ’94 – ’95. Het team dat tweede in de eredivisie wist te worden achter het destijds ongenaakbare Ajax. Met spelers als Barry van Galen, Maurice Graef, Marco van Hoogdalem en Johan de Kock. En niet te vergeten het trainersduo Huub Stevens en Eddy Achterberg.

Jeugddag

Op 1 juni is een jeugddag, waarbij niet alleen de jeugd van SV Simpelveld, maar ook de overige jeugd uit Simpelveld kan deelnemen aan een spellendag. Die zaterdagavond wordt in het feestpaviljoen afgesloten met een feestavond, muzikaal opgeluisterd door De Corona’s.

Bekerfinales

De zondag staat in het teken van de bekerfinales. Een viertal bekerfinales van het district Zuid II zijn door de KNVB toegewezen en SV Simpelveld is er trots op om die belangrijke duels te mogen organiseren. Gezien de grote aandacht voor meisjes- en damesvoetbal binnen de vereniging is het bestuur vooral ‘blij’ dat ook de bekerfinale dames standaard is toegewezen.

Entreekaarten voor het DJ-event en De Corona’s komen medio maart beschikbaar.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje