Man trapte zwangere vriendin, maar baby kwam gezond ter wereld

Print
Man trapte zwangere vriendin, maar baby kwam gezond ter wereld

Afbeelding: GEORGE NUSMEIJER

Heerlen / Hoensbroek -

Een man uit Hoensbroek trapte zijn vriendin, die 26 weken zwanger was. Maar de baby kwam gezond ter wereld. Justitie vraagt daarom vrijspraak van poging tot doodslag.

Volgens de officier van justitie is er te weinig informatie over hoe hard de 40-jarige B. zijn vriendin vorig jaar maart in haar woning in Hoensbroek in haar buik heeft getrapt en wat het ongeboren kind daarvan heeft ondervonden. Wel staat vast dat het kind met een keizersnee is geboren en nu gezond en wel is. Poging tot doodslag kan daarom niet worden bewezen, vindt het openbaar ministerie.

Mishandeling

B. wordt ook verdacht van de mishandeling van de op dat moment zes maanden zwangere moeder. Dat is vooral duidelijk geworden door het letsel in haar gezicht. Justitie eist daarvoor een voorwaardelijke celstraf van bijna zes maanden tegen hem. De twee weken onvoorwaardelijke cel zijn gelijk aan B.’s tijd in voorarrest. Zijn advocaat Björn Jegers kan zich volledig vinden in deze strafmaat.

De 40-jarige B. zegt dat hij zich niet meer kan herinneren dat hij zijn vriendin vorig jaar heeft geschopt en geslagen. „Zou kunnen, ik weet er niks van. Ik had die dag acht Bacardi en een gram cocaïne genomen. De ene keer kan ik daar beter tegen dan de andere”, aldus B. woensdagochtend tegenover de rechtbank Maastricht.

Ruzie

Aanleiding voor de vechtpartij was het terugbrengen van spullen. Maar inmiddels is de ruzie weer bijgelegd. „Ik ken hem al heel lang en zoals toen, zo ken ik hem helemaal niet. We willen het achter ons laten. Hij is de vader van mijn kind. We gaan binnenkort samenwonen”, verklaart de vriendin.

B. stelt dat hij van de alcohol en harddrugs af is en nu kiest voor zijn gezin. „Ik heb er hendig veel spijt van.” Dankzij diverse cursussen en een baan heeft hij zijn leven op de rails.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje