lezing!

Duizend jaar geschiedenis in boekhandel Dominicanen

Duizend jaar geschiedenis in boekhandel Dominicanen

Afbeelding: Koen Suyk

De Bourgondiërs is het nieuwste werk van meesterverteller Bart Van Loo. De schrijver neemt ons op sleeptouw langs duizend jaar Europese geschiedenis.

Zijn zoektocht voert hem naar het ontstaan van de Nederlanden in de vijftiende eeuw. Meer dan drie jaar lang werkte hij aan zijn nieuwe vuistdikke boek. Genoeg stof dus om over te vertellen. Hij geeft zaterdag een lezing in Boekhandel Dominicanen in Maastricht. Fijn voor liefhebbers van geschiedenis en van literatuur. De Bourgondiërs vertelt de geschiedenis van de vroege Nederlandse eenwording. Het is een wonderlijk relaas van ontbolsterende steden, ontwakend individualisme en uitstervende ridderidealen. Van schizofrene koningen, doortastende hertogen en geniale kunstenaars.

Terwijl de Bourgondische hertogen met veldslagen, huwelijken en hervormingen de versnipperde Lage Landen tot één geheel smeedden, ontstonden onder hun impuls de onvergetelijke werken van Klaas Sluter, Jan van Eyck en Rogier van der Weyden.

Bart Van Loos verkenning van de middeleeuwen groeit gaandeweg uit tot een wervelende cultuurgeschiedenis.

INFO

Zaterdag 16.00 uur, Boekhandel Dominicanen in Maastricht. Toegang is gratis. www.libris.nl/dominicanen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen