Onduidelijkheid over Lexor in Heerlens Maankwartier

Print
Onduidelijkheid over Lexor in Heerlens Maankwartier

Lex Nelissen is nooit met pensioen gegaan. Afbeelding: LUC LODDER

Heerlen / Hoensbroek - De komst van het theatertje van Lex Nelissen aan het Maanplein in Heerlen is met onduidelijkheid omgeven. Hij wil zelf niks zeggen.

Onder bewoners geldt het al een paar maanden als vaststaand feit: de uitbater van het roemruchte Lexor gaat een theatertje met circa zestig stoelen openen aan het Maanplein. De gedachte stemde vrolijk: leven in de brouwerij! Ook corporatie Weller zag dat wel zitten.

Geluidsmetingen

Er zijn afgelopen jaar geluidsmetingen verricht, omdat er mensen boven wonen. Ook wordt gekeken naar wat er zou moeten worden geïnvesteerd om een winkelpand geschikt te maken als theater. Maar de initiatiefnemer heeft volgens ingewijden na ampel beraad al besloten ervan af te zien. Zelf heeft Nelissen, zo zegt hij, geen enkele behoefte om er iets over te zeggen. Volgens ingewijden ziet de 69-jarige zakenman en entertainer ertegenop.

Lex Nelissen nam ooit discotheek Shangrila in de Willemstraat over, die hij omdoopte tot Lexis. Later begon hij daar een pizzeria, die uiteindelijk plaatsmaakte voor Lexor: een theatertje met 64 stoelen en een café dat vooral als kweekvijver voor nieuw talent diende.

Aanwinst

Voor wat Weller betreft is het theatertje nog niet van de baan, laat een woordvoerder weten. „Lex Nelissen zou een aanwinst voor het Maanplein zijn. Voorwaarde is dat de investeringen voor de benodigde geluidsisolatie financieel verantwoord en technisch haalbaar zijn. Dat onderzoek loopt nog en we wachten op de uitkomsten die Weller dan met Lex Nelissen zal bespreken.”

Het succes van Lexor hing nauw samen met de persoon Nelissen. Het is niet bekend of er eventueel andere kandidaten zijn om hier een theatertje te beginnen.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje