Horner: Red Bull ligt momenteel voor op Mercedes

Print
Horner: Red Bull ligt momenteel voor op Mercedes

Christian Horner en Max Verstappen. Afbeelding: Getty Images

Uit de GPS-data zou blijken dat Ferrari en Mercedes na de eerste twee dagen nog sneller zijn dan Red Bull, maar volgens teambaas Christian Horner is daar een reden voor: er ontbreken nog wat onderdelen aan de wagen van Max Verstappen.

,,We reden de eerste twee dagen met een andere achtervleugel. Daardoor was het moeilijk de auto uit te balanceren. Vandaag is pas de achtervleugel binnengekomen die speciaal voor Barcelona is”, vertelt Horner aan het Duitse Auto, Motor und Sport.

Volgens Horner ligt Red Bull volledig op schema. ,,De auto werkt zoals we hadden voorspeld en de Honda-motor is net een raket. Max is dolgelukkig. Hij voelt de extra kracht.”

Ferrari

Horner zegt dat uit de analyses van zijn team blijkt dat het op dit moment eerder gaat tussen Ferrari en Red Bull dan tussen Ferrari en Mercedes. ,,Mercedes ligt momenteel nog achter ons”, aldus de teambaas, die tevens aangeeft dat voor de eerste Grand Prix in Melbourne er een update komt van de Honda-motor.

De Brit geeft tevens aan dat hij zich nog geen zorgen maakt om de radicale voorvleugel van Ferrari. Het concept van de Scuderia verschilt wezenlijk met de voorvleugel van Red Bull. ,, Natuurlijk hebben we daar naar gekeken, maar onze simulaties hebben aangetoond dat onze vleugel meer potentie heeft.”

Speel gratis mee met het Formule 1-spel

Daag je vrienden uit in een subpoule en win!

Voorspel bij elke Grand Prix de kwalificatie & uitslag en maak kans op mooie prijzen.

> delimburger.nl/f1