Bevriend

Bisschop verzorgde missen in Hout-Blerick

Print
Bisschop verzorgde missen in Hout-Blerick

De bisschop van Roermond verzorgde zaterdag twee missen in Hout-Blerick. Afbeelding: Peter Schols

Hout-Blerick / Venlo / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Bisschop Harrie Smeets heeft zaterdagavond twee missen verzorgd in Hout-Blerick. Hij verving de zieke pastoor Jos van der Ven, die deze week overleed.

De bisschop informeerde vorige week bij deken Jos Spee naar de gezondheid van Van der Ven, die herstellende was van een hartinfarct. Smeets en Van der Ven waren bevriend; ze waren klasgenoten op het seminarie en werden samen tot priester gewijd.

Priestertekort

Deken Spee liet zich tijdens het onderhoud ontvallen dat hij kampt met een priestertekort, waardoor het lastig is om alle missen in het dekenaat te verzorgen. Bisschop Smeets bood vervolgens aan de twee eucharistievieringen op zaterdagavond in Hout-Blerick te doen.

Geen unicum

Volgens woordvoerder Matheu Bemelmans van het bisdom Roermond is geen sprake van een unicum. „Hulpbisschop De Jong en bisschop Wiertz zijn ook weleens ingesprongen, maar het is ook weer niet aan de orde van de dag.”

Pastoor Van der Ven overleed maandagavond op 57-jarige leeftijd.