Gemeente Roerdalen raadt gebruik sleutelkastjes af

Print
Gemeente Roerdalen raadt gebruik sleutelkastjes af

De sleutelkastjes worden voornamelijk gebruikt om thuiszorghulpen toegang tot een woning te verschaffen. Afbeelding: De Limburger / Fotografie Kuit

Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick / Herkenbosch / Sint Odiliënberg / Paarlo / Reutje -

De gemeente Roerdalen raadt haar inwoners af om sleutelkastjes te gebruiken vanwege de inbraakgevoeligheid ervan. Woensdag 27 februari is er een bijeenkomst voor belangstellenden, waarin veiligere alternatieven aan bod komen.

“Wij raden onze inwoners het gebruik van de sleutelkastjes af. De afgelopen tijd heeft de politie namelijk regelmatig aangiften van woninginbraken in onze gemeente ontvangen. In sommige gevallen kraakten inbrekers daarbij de sleutelkastjes aan de buitenzijde van de woning. Met de sleutel konden zijn daarna eenvoudig de woning betreden, met alle vervelende gevolgen van dien”, aldus een woordvoerster van de gemeente.

De sleutelkastjes, die voornamelijk gebruikt worden om thuiszorghulpen toegang tot een woning te verschaffen, blijken in de praktijk kwetsbaar en in veel gevallen redelijk eenvoudig open te breken en zijn steeds vaker een gewilde prooi voor het dievengilde.

Gemeente Roerdalen, de politie, Proteion en De Zorggroep informeren inwoners tijdens een bijeenkomst in cultureel centrum De Beuk aan de Nieuw Holsterweg 27 in Posterholt over veiligere alternatieven voor het sleutelkastje. De bijeenkomst begint om 11.00 uur en duurt tot 12.00 uur.

Wie de bijeenkomst wil bijwonen kan zich tot en met maandag 25 februari aanmelden door een e-mail te sturen naar info@roerdalen.nl.

Voor vragen kan contact worden opgenomen met Nicole Walstock van de gemeente Roerdalen, via telefoonnummer 0475-538 888.