Hardrijder (27) met hennep in auto gestraft

Print
Hardrijder (27) met hennep in auto gestraft

Afbeelding: Thinkstock

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Een 27-jarige inwoner van Venlo moet een werkstraf van 40 uur uitvoeren omdat hij op 6 oktober 2018 ruim 160 gram hennep in zijn auto had liggen.

Dat bepaalde de politierechter in Den Bosch. De verdachte is een recidivist, die onder meer in Frankrijk voor het bezit van wapens is veroordeeld.

Politieagenten zagen hem met zijn auto door Vierlingsbeek racen. Dat was voor de politie reden om hem aan de kant te zetten. De verdachte zat achter het stuur, een vriend zat naast hem op de bijrijdersstoel en een derde man lag op de achterbank. De agent rook een sterke wietgeur en vroeg wat de mannen bij zich droegen. De bijrijder pakte daarop een zakje met wiet en gaf dat aan hem. Kort daarop gaf hij ook een tweede zakje.

De agent merkte hoe de man begon te zweten. De verdachte durfde hem niet meer recht aan te kijken. De politieman zag op de achterbank een zwarte rugzak liggen. Hierin zat 155 gram wiet: veel meer dan toegestaan. De verdachte vertelde later dat hij alleen wist van de kleine zakjes voorin, maar de rechter geloofde hem niet. Die veroordeelde hem voor ‘het aanwezig hebben van hennep’. Zijn passagiers hadden al eerder werkstraffen gekregen voor hun aandeel in het drugsvervoer.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje