Plantaardige burgers tussen vette hap bij Snackpoint

Print
Plantaardige burgers tussen vette hap bij Snackpoint

Afbeelding: SoFine Foods

Gezonde snacks tussen de vette hap. Snackbarketen Snackpoint biedt met ingang van 1 maart in zijn 87 vestigingen ook plantaardige burgers aan.

Snackpoint komt daarmee tegemoet aan de stijgende vraag naar plantaardige producten. Het assortiment wordt straks uitgebreid met drie vleesvervangende burgers van SoFine Foods uit Landgraaf. Het betreft de Smoky Texas met gerookte tofu, de Green Asparagus met groene asperges en een SoFish ’n Seaweed met zeesla.

De snacks zijn een mix van plantaardige varianten op klassiekers als de kipnugget, de visnugget en de falafelschijf. Ze zijn door SoFine Foods vervaardigd met biologische sojabonen en geschikt vegetariërs en veganisten.

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer Nederlanders de vleesconsumptie matigen. 67 procent van de Nederlandse bevolking eet 1 à 2 dagen per week geen vlees of vis.