Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Dit artikel is voor abonnees. Verder lezen?

Chocoladerepen in aparte smaken: top of flop?

Test!

Chocoladerepen in aparte smaken: top of flop?

Chocolade komt in allerlei smaken. Maar zijn ze ook lekker? Afbeelding: shutterstock

Chocolade met zeewier, biet of zoute drop: je koopt ’m gewoon in de supermarkt. Maar proef je die onorthodoxe ingrediënten überhaupt? En hoe smaken die dan?

‘Moet je proeven”, glundert Paul van Dijk. „Deze is ook bijzonder.” Op het oog verraden de aangesneden stukjes chocolade op zijn schoteltje in niets hun onstuimige karakter. Het spul heeft echter nauwelijks de tong geraakt of de hele mond staat in lichterlaaie. „Dit is een reep met 0,3 procent Carolina Reaper”, lacht Van Dijk, terwijl er om hem heen naarstig wordt gezocht naar bluswater. „Uitgeroepen tot de heetste chilipeper ter wereld.”

Het kan ...