Zwerfafval opruimen, voor en mét elkaar

Print
Zwerfafval opruimen, voor en mét elkaar
Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel / Thorn / Wessem / Maasbracht / Linne -

Bewoners van de gemeente Maasgouw kunnen zaterdag 23 maart in het teken van de Landelijke Opschoondag op verschillende plaatsen binnen de gemeente zwerfafval opruimen. Buurtbewoners van alle leeftijden, verenigingen of sportclubs, iedereen is uitgenodigd om deze dag mee de handen uit de mouwen te stoppen. Deze plaatselijke opschoonactie wordt georganiseerd door de gemeente Maasgouw en De Bries.

Gemeente Maasgouw faciliteert iedereen die deze dag in actie komt met opruimmaterialen. Alle deelnemers ‘winnen’ sowieso een schone buurt, maar kunnen ook meedoen met de Afvalbingo. Gewapend met afvalgrijpers en een bingokaart is geen enkel stukje zwerfafval veilig. Kinderen die een volle bingokaart inleveren, ontvangen een leuke verrassing. Ook alle deelnemende groepen maken kans op een fraaie prijs.

Voor wie het voortouw wil nemen: er is nog voldoende tijd om buren, vrienden, collega’s, leerlingen of familieleden enthousiast te maken om mee te doen. Om hierbij te ondersteunen stelt de organisatie desgewenst promotiematerialen beschikbaar. Wie geen deel uitmaakt van een groep maar wil graag mee wil doen, kan zich aanmelden als zelfstandige opruimer of zich bij een groep aansluiten.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje