Fietsersbond vraag aandacht voor situatie fietsers op Roermondse brug

Print
Fietsersbond vraag aandacht voor situatie fietsers op Roermondse brug

Peter van Troost (links) en Reinier den Uijl voeren actie op de Louis Ramaekersbrug in Roermond. Afbeelding: John Peters

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Gewapend met een meetlint vroeg de Roermondse afdeling van de Fietsersbond woensdag aandacht voor de toekomstige situatie van fietsers op de Louis Ramaekersbrug in de stad.

Het is de bedoeling dat na de herinrichting van de N280 de fietspaden aan beide kanten van de brug allebei eenrichtingsverkeer worden. Volgens de fietsersbond gaat dat in de toekomst gevaarlijke situaties opleveren. „Het is nog maar de vraag of fietsers zich aan dat eenrichtingsverkeer gaan houden, want dat betekent als je vanuit Horn komt een stuk omfietsen”, legt Reinier den Uijl van de Roermondse Fietsersbond uit. „Daarbij komt ook nog dat het fietspad dusdanig smal wordt dat het bijvoorbeeld lastig wordt om fietsers of voetgangers te passeren.”

Den Uijl ziet het liefst een nieuwe fietsers- en voetgangersbrug aangelegd worden aan de kant van de Natalinitoren. „Dat is natuurlijk duur, maar de plannen zoals ze nu zijn, kunnen ook niet in onze ogen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen