Video: Glunderende Morris (11) krijgt na diefstal nieuwe skelterkar van weldoener

Print

Video: De Limburger

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

In zak en as zat Morris (11) toen hij op zaterdagochtend 9 februari zag dat de kar van zijn skelter was gestolen. Richard de Beer zag het bericht van moeder Astrid Thole op Facebook en kocht een nieuwe kar voor Morris.

De skelterkar van Morris (11) stond geparkeerd voor zijn huis in de Stationsdwarsstraat in Sittard toen die werd gestolen. Volgens moeder Astrid Thole was hij ontroostbaar en reed de dagen erna de hele stad af op zoek naar zijn kar, waar achterop een bordje met ‘Morris transport’ was bevestigd.

‘Haast alle inwoners van Sittard hebben Morris weleens langs zien sjezen’, schreef moeder Astrid Thole op haar Facebookpagina. ‘Hebben jullie zijn kar gezien? Of heeft degene die de kar heeft „geleend” niet in de gaten welke emotionele waarde eraan verbonden is en wil hij deze z.s.m. terugbrengen?’

Woensdag werd Morris verrast door Richard de Beer, directeur van Bouwmaat Sittard. Hij sprong in de bres voor de 11-jarige en zocht contact met hem. Morris kwam woensdag nietsvermoedend naar het bedrijf, in de veronderstelling dat De Beer zijn skelter op wilde meten. Groot was de verrassing toen bleek dat de kar, bestickerd en al verstopt was onder een deken. „Het is toch prachtig om zo’n jongen zo blij te zien”, aldus De Beer.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje