Verstappen na tweede testdag: ‘voor nu ben ik happy’

Print
Verstappen na tweede testdag: ‘voor nu ben ik happy’

Afbeelding: EPA

Een tevreden Max Verstappen stapte na zijn tweede testdag in Barcelona uit de RB15 van Red Bull Racing. Met 109 rondes op de teller. ,,Alles loopt goed, voor nu ben ik happy.”

Voor de camera van een Duitse tv-journalist vatte Max Verstappen zijn tweede testdag in Barcelona misschien nog wel het beste samen. ,,Veel gereden, wederom weinig problemen. Dat stemt tevreden.”

Lees ook: Verstappen sluit testdag af op 109 rondjes en rijdt vijfde tijd

Simpele conclusie en de enige die Verstappen eigenlijk wilde trekken, want die vijfde tijd van 1.18,787, hij kon er verder weinig mee. Een Toro Rosso, Alfa Romeo, Renault en een Ferrari voor hem. Toch zeker drie auto’s die hij in de races altijd achter zich laat. En het heersende Mercedes zat dan juist weer ver achter hem. ,,Over die rondetijden praten, dat is hier altijd moeilijk”, aldus Verstappen, die geen flauw idee heeft met hoeveel vermogen de concurrentie rijdt, of hoeveel brandstof. ,,Kilometers maken, dat is voor nu het belangrijkste. Vergelijken doe ik eigenlijk helemaal niet. We focussen op onszelf, dat is het enige dat we kunnen controleren en veranderen.”

Lees ook: Ook de wereldkampioen speelt verstoppertje

Donderdag neemt Pierre Gasly weer plaats in de RB15. Verstappen reist naar Engeland om daar Donderdag in Milton Keynes in de simulator nog meer van zijn nieuwe bolide en Honda-motor te leren. ,,Voor nu loopt alles goed met Honda. We hadden wat kleinigheden woensdagochtend, maar dat had niks met de motor te maken. Allemaal kleine dingetjes, maar omdat het allemaal zo geïntegreerd zit, duurt dat soms even om aan te passen.