FC Nantes geeft Cardiff City week uitstel voor betalen transfersom Sala

Print
FC Nantes geeft Cardiff City week uitstel voor betalen transfersom Sala

Afbeelding: AFP

Cardiff City betaalt voor 27 februari de eerste 6 miljoen euro van de transfersom voor de verongelukte voetballer Emiliano Sala aan FC Nantes.

Dat meldt The Guardian woensdagavond.

FC Nantes wilde eigenlijk woensdag al het eerste deel van de totale transfersom van 20 miljoen euro ontvangen. De Franse club dreigde naar de FIFA te stappen als Cardiff City niet op tijd zou betalen. Beide clubs hebben elkaar alsnog gevonden en afgesproken dat Cardiff City volgende week aan de eerste verplichtingen voldoet. De club uit Wales wil eerst de resultaten afwachten van het onderzoek van de AAIB, het Britse onderzoeksteam voor vliegtuigongelukken.

Lees ook: Cardiff: we voldoen aan verplichtingen transfer overleden spits

Mocht het onderzoek uitwijzen dat het kleine vliegtuigje geen vergunning had om passagiers op commerciële basis te vervoeren, dan overweegt Cardiff City degenen die de vlucht hebben geregeld aansprakelijk te stellen, zo meldde The Telegraph afgelopen weekend. De club wijst dan naar spelersmakelaars Willie en Mark McKay, die door Nantes waren ingehuurd om de transfer te begeleiden.

Lees ook: Nasleep Sala-drama: ‘Cardiff moet aan financiële verplichtingen voldoen’

Voorzitter Mehmet Dalman van Cardiff City liet eerder weten dat de club aan alle vastgelegde verplichtingen zal voldoen. ,,Als uit het contract blijkt dat wij 20 miljoen euro moeten betalen, dan doen we dat. We zijn een fatsoenlijke club.’’