Kunstkring Artimosa start feestjaar met voorjaarstentoonstelling

Print
Kunstkring Artimosa start feestjaar met voorjaarstentoonstelling

Een werk van Cris Vriens uit Swalmen. Afbeelding: Kunstkring Artimosa

Arcen / Swalmen -

Kunstkring Artimosa viert dit jaar het 35-jarig jubileum. Het feestjaar wordt gestart met de opening van de voorjaarstentoonstelling op 10 maart om 14.00 uur in het Franz Pfanner Huis, op Park Klein Vink in Arcen.

Vier exposanten tonen in een gevarieerde tentoonstelling hun werk. Mia Achten (Reuver) met schilderijen/tekeningen, Anita Dinghs (Horst) met Woolart, Ger Lenssen (Reuver) toont zijn glassculpturen en Cris Vries (Swalmen) exposeert zijn schilderijen. De exposanten zijn tijdens de openingstijden, op de zaterdagen en zondagen van 13.00 tot 17.00 uur, aanwezig en geven enkele demonstraties. Gitarist Jos van Rens en de Ugandese zangeres Sumayya verzorgen als duo PYURE de muzikale omlijsting. De expositie duurt tot 31 maart. De toegang is gratis, maar het is mogelijk om een vrijwillige bijdrage te geven ten behoeve van het Frans Pfanner Huis.

Kunstkring Artimosa is een verenging waar meer dan vijftig kunstenaars uit de regio Noord- en Midden Limburg bij zijn aangesloten. De verenging bestaat uit verschillende kunstdisciplines. Naast de voorjaarstentoonstelling is er in samenwerking met de gemeente Brüggen van 14 april tot en met 15 juni een expositie met dertig deelnemers in de Kultursaal van het Schloss aldaar. Het jubileumjaar wordt afgesloten met een expositie van vrijwel alle leden in de ECI-fabriek in Roermond in de maand december. Alle informatie omtrent de kunstkring en de aangesloten kunstenaars is te vinden op www.kunstkringartimosa.nl.