Ook in 2021 geen Limburgse Touretappe

Print
Ook in 2021 geen Limburgse Touretappe

Ook de komende jaren zal er geen Limburgse Tourrit komen. Afbeelding: ANP

Opnieuw grijpt de provincie Limburg naast het organiseren van een etappe in de Tour de France. In 2021 heeft Denemarken het Grand Départ in de wacht gesleept en een Limburgse rit leek een mogelijkheid, maar de Tour slaat onze provincie opnieuw over.

De ASO, organisator van de Ronde van Frankrijk, maakte donderdag het schema voor de eerste drie ritten in 2021 bekend en daarin is geen plek voor een Limburgse rit. De Tour begint over twee jaar met een tijdrit in Kopenhagen, gevolgd door twee etappes door het Scandinavische land. Daarna krijgen de renners een rustdag en wordt de karavaan verplaatst naar Frankrijk. Een rit door Limburg is daarmee uitgesloten.

De provincie lobbyt al jaren voor een finish in Limburg, maar tot nu toe tevergeefs. De laatste keer dat een Touretappe in de regio eindigde, was in 2006 in Valkenburg. Ook volgend jaar zit het er niet in, want dan is het Grand Départ in Nice. Lange tijd hoopte de provincie op dit jaar, aangezien de Ronde in Brussel begint. Maar na twee aankomsten in België, trekken de renners in rit drie naar Frankrijk.

Het provinciebestuur gaat jaarlijks met een delegatie naar de Tour om te lobbyen. Met de boodschap voor Tourbaas Christian Prudhomme ‘Wij zijn er klaar voor als jullie er klaar voor zijn’ heeft sportgedeputeerde Ger Koopmans de Fransman nog niet kunnen overtuigen.